Ovaj 3D ISPISANI vrh ispušnog sustava stoji oko $60.000!

Vrh ispušnog sustava hiperautomobila Apollo IE izrađen je na 3D pisaču, a cijena mu je oko $60.000 što je novac za koji se danas može kupiti Porche 718 Cayman S!! “Ludo”, zar ne?

Ukoliko ste zaljubljenik/ca u automobile, vjerojatno ste čuli za ne tako davno predstavljen hiperautomobil naziva Apollo Intenza Emozione (IE). Ovaj (hiper)automobil ponajprije oduševljava dizajnom, a i performanse su tu, pa tako i cijena.

Ako imate “rezervnih” 2.7 milijuna američkih dolara, Apollo IE može biti Vaš…

U plan tvrtke Apollo je proizvesti samo 10 primjeraka ovog fenomenalnog hiperautomobila.

Ono što je nas “uhvatilo za oko”, a nije ni čudo, pošto nam je 3D ispis posao, je to da je vrh, odnosno vidljivi dio, sam kraj ispušnog sustava izrađen na 3D pisaču, a cijena mu je sve samo ne mala.

Stražnji kraj Apollo IE-a, izvor: apollo-automobil.com

Stražnji kraj Apollo IE-a, izvor: apollo-automobil.com

Sigurni smo u to da čitajući ovo u sebi mislite kakva je to samo glupost, $60.000 za vrh ispušnog sustava, ma daj…., ali radi se o tome da, ne samo Apollo, već i ostale prestižne marke poput Paganija, Koenigsegga itd. svojim kupcima žele pružiti što veću senzaciju pri posjedovanju takvog automobila, a kada kupujete auto ove kategorije, $60.000 zaista “nije puno”, nego samo pridodaje posebnosti i ekstremnim, a istovremeno fenomenalnim podacima “na papiru”.

Interijer Apollo IE-a, izvor: Apollo-Automobil

Interijer Apollo IE-a, izvor: Apollo-Automobil

Iako ne znamo na kojem 3D pisaču je izrađen vrh ispušnog sustava, naša pretpostavka je da se radi o industijskom, najfinijem mogućem SLS uređaju koji je sposoban izrađivati objekte od titana i brojnih drugih “prestižnih materijala”.

Zaista zanimljiva aplikacija 3D ispisa, na definitivno jedan od najipresivnijih detalja na ovom hiperautomobilu. Ako niste znali, 3D ispis koristi i tvrtka Koenigsegg koja je poznata po svojim vrlo skupim hiperautomobilima poput CCX i Agera modela…

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Leo Gregurić