AREVO predstavio e-bicikl sa 3D ispisanim okvirom od ugljičnih vlakana

Arevo, tvrtka iz Santa Clare, predstavila je električni “all terrain” bicikl sa 3D ispisanim ramom; okvirom, od ugljičnih vlakana. Arevo se ne bavi biciklima već su proizveli ovaj bicikl kako bi demonstrirali što je moguće ostvariti uporabom njihovih proizvoda, a to su softver i hardver koji omogućuju aditivnu proizvodnju bilo čega od raznih kompozita poput ugljičnih vlakana.

izvor: Reuters

izvor: Reuters

Sigurni smo da ste i prije čuli i vidjeli kako neke “high tech” tvrtke mogućnosti svojih novih proizvoda i koncepata demonstriraju u obliku nekog svima poznatog proizvoda.

U ovom slučaju radi se o biciklu s električnim pogonom te okvirom od ugljičnih vlakana koji je izrađen na 3D pisaču, odnosno bolje rečeno, uporabom vrlo napredne robotske ruke koja predstavlja 3D pisač “bez granica”.

Arevo je sada već stabilna tvrtka koja je svoj živpt započela kao startup u Silicijskoj dolini. Arevo se bavi razvojem softvera i hardvera koji bi drugim tvrtkama trebali omogućiti lakšu te bržu proizvodnju raznih dijelova iz vrlo otpornih materijala.

izvor: Arevo

izvor: Arevo

Na slice iznad ovog retka možete vidjeti screenshot sheme sa službene Arevo web stranice koja prikazuje robotsku ruku koja se može pomicati u svim smjerovima što omogućuje printanje izrazito kompleksnih struktura.

Arevova robotska ruka dizajnerima daje još veću slobodu jer u obzir NE moraju uzimati mogućnosti “običnog” 3D pisača, sve zbog nebrojeno mnogo osi kojima se giba ova robotska ruka.

Iako im nikada to nije bio cilj niti namjera, Arevo će ipak “zaviriti” u biciklističku industriju putem sklapanja suradnji s proizvođačima bicikala kako bi se potonji “dokopali” Arevove tehnologije.

izvor: Arevo

izvor: Arevo

Arevo tvrdi da je moguće proizvesti okvir bicikla od ugljičnih vlakana za samo $300 uporabom njihove tehnologije, a mi “držimo fige” da će se u dućanima pojaviti pristupačniji bicikli sa ovirima od ugljičnih vlakana.

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER 

Leo Gregurić