GE Additive u Švedskoj otvorio Arcam EBM centar izvrsnosti

Nova poslovnica proteže se na čak 15.000 kvadratnih metara. Izvor: ge.com

Nova poslovnica proteže se na čak 15.000 kvadratnih metara. Izvor: ge.com

Arcam EBM je jedna od vodećih tvrtki na području 3D printanja uporabom EBM (Electron Beam Melting) tehnologije. EBM je tehnologija koja se koristi za proizvodnju visokokvalitetnih i detaljnih metalnih dijelova. EBM se koristi metalnim prahom kojeg obrađuje visoko elektronska elektronska zraka te na taj način tvori metalne dijelove, sloj po sloj.

Prethodna zgrada Arcam EBM-a u Švedskoj nalazila se u Mölndal, mjestu nadomak Gothenburga, gdje se ujedno i nalazi novo izrađeni “centar izvrsnosti” za Arcam.

Nova zgrada proteže se na čak 15.000 kvadratnih metara, što je 3 puta veći tlocrt u odnosu na bivšu zgradu. Tu je i kapacitet za 500 zaposlenika.

15.000 kvadratnih metara zvuči kao i je ogroman tlocrt, ali Arcam EBM će ga iskoristiti do zadnjeg milimetra za potrebe proizvodnje, istraživanja i razvoja (R&D) te obuke i supporta za klijente. Sve pod jednim krovom!

Poslovnica se nalazi u Mölnlycke poslovnom parku u okolici Gothenburga.

Izvor: ge.com

Izvor: ge.com

Razlog za otvaranjem potpuno nove poslovnice ovolikog kapaciteta leži u znatnom porastu potražnje i interesa za EBM tehnologiju 3D printanja. Mnoge poznate kompanije uočile su potencijal 3D printanja te se stoga obraćaju tvrtkama poput Arcam EBM-a i sklapaju suradnje kako bi modernizirale svoj porizvodni pogon i implementirale 3D printanje u poslovanje. 

Uz pomoć nove poslovnice Arcam EBM uspješno će isporučivati proizvode i usluge svojim klijentima, a također i omogućiti im da posjete “Arcam EBM Centre Of Excellence” i uživo se upoznaju s proizvodima u koje investiraju.

Zanimaju Vas teme slične ovoj? PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER i primajte najzanimljivije vijesti i događanja iz industrije 3D printanja!


Leo Gregurić