MINI nudi opciju 3D ispisanih personaliziranih dijelova za svoje automobile

Vlasnici MINI automobila će uskoro moći naručiti personaliozirane dijelove za njihove automobile koje će MINI proizvoditi 3D pisačima.

Iz dana u dan tehnologija 3D ispisa pronalazi svoju uporabu na raznim poljima, a od 2018. ući će i u tvrtku MINI kako bi se izrađivali posebni dijelovi za njihove automobile. Neke tvrtke poput švedskog Koenigsegg-a, poznatog proizvođača vrlo skupih “hyper” automobila koriste 3D pisače pri prototipiranju branika, ključeva, interijera i još puno malih detalja, a i “naš” Rimac Automobili koristi 3D pisače za izradu prototipa ključeva za svoje super automobile.

3D pisači su već dugo oko nas, no MINI je ovom najavom objavio veliko “zeleno svijetlo” u korištenju 3D pisača u konačnom proizvodu automobilske industrije. Do sada su se 3D pisači vrlo rijetko koristili u konačnom proizvodu, no bili su i jesu pristuni pri razvoju automobila. MINI će ponuditi opciju ispisa personaliziranih panela za kokpit, osvijetljenih panela sa Vašim imenom za pragove, a ako Vam to nije dovoljno bit će moguće kupiti i osvijetljenje koje se aktivira kada se otvore vrata automobila te prikazuje Vaše ime na podu.

0-p90288494_highres.jpg

Moći će se dobaviti i personalizirani dodatak koji se postavlja na stranu automobila, oko tzv. žmigavaca.

Screen Shot 2018-09-02 at 20.58.52.png

 

Sve te dodatke MINI će izrađivati u potpunosti na 3D pisačima, a kupci će moći birati strukturu dodataka, boje, a moći će i svojim rukopisom personalizirati svoj MINI. MINI tvrdi kako će se ove dodatke moći staviti i skinuti na automobil od strane ovlaštenog MINI servisa, a također navode kako će kupci sami moći kod kuće instalirati svoje dodatke.

Zaista zanimljiva vijest od strane MINI-ja, vrlo je interesantno pratiti razvoj i primjenu 3D pisača, a možda je upravo ovo inspiririalo Vaš sljedeći “print”.

Screen Shot 2018-09-02 at 20.59.03.png

 

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Team @ 3DGlobe

Leo Gregurić