Nadogradite svoje znanje o 3D ispisu pomoću YouTube-a

U potrazi ste za dodatnim znanjima i iskustvima ljudi koji se koriste i bave 3D ispisom? YouTube Vam može pomoći.

Velika je vjerojatnost da ste se barem jednom našli u situaciji gdje niste znali što i kako te Vas je potom YouTube “spasio.” Bilo da se radilo o tome kako upaliti novu pećnicu ili o tome kako postići što bolje rezultate pri 3D ispisu, na YouTube-u ima gomila korisnih materijala. Tema današnje  blog objave su naše preporuke Vama, našim pratiteljima, čitateljima i kupcima o korisnim YouTube kanalima kojima možete obogatiti svoje znanje o 3D ispisu.

Kao što već znate, 3DGlobe je zastupnik za M3D 3D pisače, pa krenimo s time…

M3D ima svoj službeni YouTube kanal na kojem možete pronaći razne zanimljive videozapise o Micro +, Pro i nadolazećem Promega 3D pisaču. M3D kanal se nalazi ovdje.

Sljedeće ime koje ćemo spomenuti je, po našem mišljenju, vrlo kreativan i dobar kanal koji sadrži kolekciju videozapisa “M3D prints of the week”. Kanal se zove po svom osnivaču i voditelju, Jordan Keyes.

Jordan posjeduje narančasti M3D Micro 3D pisač te se očito vrlo voli “igrati” s njime, svaki tjedan izbacuje video u kojem pokazuje što je, kako i zašto izradio taj tjedan. Sviđa nam se jer daje otvoreno mišljenje o tome kako su modeli ispali, a ponekad zna dati dobre savjete…

Svakako bacite oko na taj kanal, osim 3D ispisa Jordan se bavi mnoštvom ostalih gadgeta.

Video u kojem pokazuje što je izradio svojim M3D Micro 3D pisačem  možete pogledati ovdje.

Sljedeći YouTube kanal kojem ćemo danas posvetiti pažnju je Maker’s Muse.

Maker’s Muse je zaista vrlo poučan kanal na kojem se mogu pogledati software tutorijali, recenzije raznih 3D šisača, filamenata, a sve to vodi jedan vrlo dobro informiran čovjek na kojem se vidi da “nije od jučer”. Na Maker’s Muse kanalu možete pronaći gomilu “how to” videozapisa što je od iznimne koristi kada započinjete sa svojim 3D pisačem.

Treći, za danas i zadnji YouTube kanal kojeg ćemo ukratko opisati je 3D Printing Nerd.

Vođa i vlasnik ovog kanala je Joel Telling, entuzijast za 3D ispis koji je svoj YouTube kanal započeo kako bi podijelio svoje mišljenje i kreacije sa svog prvog 3D pisača. 3D Printing Nerd prerasao je u dosta dobro znani YouTube kanal među entuzijastima za 3D ispis jer nudi zabavan, a poučan sadržaj. Svakako kliknite na link (iznad ovog odjeljka) i pogledajte 3D Printing Nerd.

To je to za danas, brzi uvid u nama 2 vrlo draga YouTube kanala vezana uz 3D ispis. Uskoro planiramo pokrenuti 3DGlobe seriju videozapisa pa nam slobodno pišite što biste htjeli da tamo snimimo i pokažemo!

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Leo Gregurić