Print the Legend – Dokumentarac o 3D ispisu dostupan na Netflixu

Na Netflixu je dostupan jedan vrlo zanimljiv dokumentarac o 3D ispisu koji “priča priču” o početcima i usponu danas poznatih  tvrtki poput Makerbot i Formlabs. Ovaj dokumentarac nas je zaista podcijetio na “zlatne dane” Silicijske doline kada su se osnivale tvrtke poput HP-a i Applea… Ako imate pristup Netflixu, preporučujemo Vam da pogledate “Print the legend”.

Odlučili smo ukratko opisati, ali pazeći da pritom ne odamo previše o filmu kako ne bismo ubili znatiželju da ga pogledate, dokumentarac o 3D ispisu, točnije rečeno dokumentarni film naziva Print the legend koji prikazuje nastanak i uspon nekih od današnjih lidera na polju 3D ispisa, u ovom slučaju Makerbot i Formlabs.

Kao što ste i mogli i naslutiti, prikazani su dani iz garaža sve do dana slave i upona gore navedenih tvrtki. Film zaista podsjeća na film o Steve Jobs-u i usponu Applea, stoga ako Vam se taj film svidjeo, svidjet će Vam se i ovaj.

Osim priče o nastanku Formlabs-a i Makerbot-a, u filmu je i prikazan i tvorac 3D printanih pištolja te malo detaljnija priča o tim 3D nacrtima za izradu pištolja na 3D pisaču.

Ako imate pretplatu na Netflix upišite u tražilicu “Print the legend” i pogledajte, a ako nemate plaćenu pretplatu na Netflixu, probajte se prijaviti za free trial i pogledati ovaj film, zaista je interesantan, i poučan.

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER 

Leo Gregurić