Siemens najavio investiciju od $38M u postrojenje za 3D ispis metalima

Siemens, njemačka kompanija za automatizaciju i inženjerstvo, danas ujutro je objavila veliku investiciju od $38M u postrojenje sa 3D pisačima sposobnim za izradu visokokvalitetnih dijelova iz metala. Postrojenje će se nalaziti u Ujedinjenom Kraljevstvu, točnije u gradu Worcesteru.

Prilikom otvorenja, Siemensovo postrojenje za “metalni 3D ispis” postati će najveće postrojenje za 3D ispis u Europi, a sadržavat će mnogo skupih i vrlo naprednih strojeva i tehnologija. Koliko znamo za sada, u početku planiraju proizvoditi razne dijelove za lokalne klijente poput Rolls-Royce-a i British Aerospace-a .

Odabir regije West Midlands kao lokacije za izgradnju Siemensovog postrojenja nije slučajan, naime tamo se nalazi tvrtka u kojoj Siemens “drži” 85% udjela vlasništva. Radi se o tvrtki Materials Solutions Ltd. koja je specijalizirana za aditivnu proizvodnju, a pogotovo za SLM tehnologiju (“Selective Laser Melting”). Otvorenje Siemensovog postrojenja trebalo bi pridonjeti i gore navedenoj tvrtki u rastu i poboljšavanju usluga.

Postrojenje će se nalaziti nadomak Worcesteru, na području “Worcester Six Buisinnes Park” kampusa koji pruža veliki prostor za urede, skladišta i tvornice, izvor: Google Maps

Postrojenje će se nalaziti nadomak Worcesteru, na području “Worcester Six Buisinnes Park” kampusa koji pruža veliki prostor za urede, skladišta i tvornice, izvor: Google Maps

Materials Solutions Ltd. trenutno posjeduje 15 3D pisača za metal, a taj broj će rasti zahvaljujući velikoj investiciji od strane Siemesa. Pretpostavlja se da bi ta brojka mogla skočiti sa 15 na 50 u razdoblju od 5 godina.

Jedan od vrhovnih čovjeka Siemensa, Juergen Maier navodi kako velika Siemensova investicija potvrđuje njihovo vjerovanje u veliki potencijal aditivnih tehnologija i uviđanje rasta kompanije u sektoru aditivne proizvodnje. Također navodi kako je ta investicija jedan veliki korak prema ambiciji Siemensa za ostvarivanjem vodstva u predvođenju 4. industrijske revolucije.

Siemensovo postrojenje trebalo bi se otvoriti u 9. mjesecu 2018. godine, a donijeti će 50 radnih mjesta za iskusne inženjere, pogotovo one s područja metalurgije.

Za primanje sažetih obavijesti o novostima i zanimljivostima iz industrije 3D printanja, PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Leo Gregurić