PETG

PETG (Polyethylene terephthalate) je termoplastični materijal za 3D printanje koji postaje sve popularniji i popularniji odabir zahvaljujući odličnim fizičkim svojstvima. Znali vi to ili ne, vrlo je vjerojatno da ste svakog dana u kontaktu s PETG plastikom. Zašto? Zato što su plastične boce izrađene iz PET plastike, koju se također naziva i PETG. Zahvaljujući PETG filamentu, Vaš 3D printer moći će izrađivati modele iz plastike korištene za plastične boce koje se daju reciklirati!

Kao filament, PETG je vrlo zanimljiv. PETG se često opisuje kao kombinaciju onog najboljeg iz PLA i ABS plastike. Iako se PETG “teže” printa od PLA (poput ABS-a), izdržljiviji je na više temperature i ostale vanjske uvjete u odnosu na PLA. Primjerice, PLA ostaje stabilan do nekih 55-60 , a PETG u prosjeku ostaje stabilan i na 75. Postoje i posebne PETG mješavine koje mogu podnijeti i mnogo veće temperature.

Modeli izrađeni PLA plastikom strukturno su slabiji od onih izrađenih PETG-om. Uporaba PETG filamenta svakako zahtijeva grijanu radnu površinu i veću temperaturu mlaznice koja ovisi o proizvođaču te koju proizvođač ističe na proizvodu.

Untitled design-5 copy 2.png

EasyPrint PETG

250,00 - 265,00kn (sa PDV-om)

_______________________________________________________________________

Screenshot 2019-08-31 at 18.45.08.png

NEXEO3D PETG

Cijena ovisi o modelu filamenta.

_______________________________________________________________________

Untitled design-5 copy.png

Taulman t-glase

310,00kn (sa PDV-om)