Naša priča započela je 2014. godine kada je osnivač 3DGlobe-a sasvim slučajno saznao za tvrtku M3D te dva dana nakon toga kupio svoj prvi 3D pisač.
 
the art of giving.png

Iako je 3DGlobe osnovan tek 2017. godine, korijeni naše priče sežu u 2014. godinu kada je naš osnivač hodajući po stanu prolaskom kroz dnevni boravak na stolu zamijetio neki časopis (ne sjeća se koji) koji je stajao otvoren na stranicama s "gadgetima mjeseca".

Jedan od "gadgeta mjeseca" bio je 3D pisač za nekoliko stotina dolara. Inače, osnivač 3DGlobe-a je veliki zaljubljenik u tehnologiju te mu je upravo zato spomenuti 3D pisač "zapeo za oko" pogotovo jer je pored naslova stajala vrlo prihvatljiva cijena.

Na slici se nalazio originalni M3D Micro + 3D pisač, prvi ikad proizvod tada mlade američke kompanije M3D. U časopisu se nalazio i URL na web stranicu vezanu uz M3D Micro te je naš osnivač odmah uhvatio laptop i upisao dani URL. URL ga je doveo na Kickstarter, platformu koja služi mladim kompanijama, popularno zvanim "startupovima" za skupljanje sredstava za razvoj neke ideje. 

Upravo na Kickstarteru je M3D skupljao tzv. "backere" odnosno ljude koji bi uložili određenu svotu novca u njihovu ideju te se nadali da će im 3D pisač stići za godinu-dvije kada se projekt završi. Našem osnivaču dopao se M3D Micro te je odlučio uplatiti traženi iznos u nadi da će za koju godinu kod kuće imati vlastiti 3D pisač. 

I tako je M3D Micro stigao nakon godinu i pol. Naravno, pošiljku je dočekao s velikim veseljem i zanimanjem za sam 3D pisač.

Poznanici, prijatelji i mnogi drugi ljudi ubrzo su saznali o M3D Micro 3D pisaču koji je bio čest predmet razgovora tijekom ljetnih večera, a samim time stvorio se i interes i tada neočekivano zanimanje za takav proizvod. Sa svih strana dolazila su pitanja poput ovih: "Kako si samo nabavio 3D pisač po toj cijeni?!", "Gdje se može kupiti taj 3D pisač kojeg ti imaš?!", "Što si sve napravio s tim 3D pisačem", "Kako je moguće da postoji 3D pisač za toliko "malo" novaca"?? 

Sva ta pitanja stvorila su ideju u rano proljeće 2017. godine za pokretanje 3DGlobe-a. Od ideje do prvih koraka realizacije prošlo je svega dva tjedna kada je stigao pozitivan odgovor na naš upit za zastupstvo M3D-a za Hrvatsku.

Ubrzo je stigla i prva pošiljka, a godinu i 7 mjeseci nakon dolaska prve pošiljke, ponudu smo napokon proširli sa samo M3D proizvoda na ostale brendove.

Ostalo je povijest…

M3D-ova Kickstarter kampanja za M3D Micro 3D pisač.

M3D-ova Kickstarter kampanja za M3D Micro 3D pisač.

 
IMG_3102.jpg

Prva pošiljka

Na slici se nalazi screenshot naše objave na Instagramu svega nekoliko minuta nakon što je prva pošiljka M3D 3D pisača stigla do nas.